Aparate aer conditionat Sibiu I Sisteme climatizare Sibiu - Aparate Aer Conditionat -Sisteme Climatizare-Daikin-Mitsubishi

aer conditionat sibiu

aer conditionat sibiu
Du-te la conținut

Agent frigorific R32 sau agent frigorific R410A

Aparate Aer Conditionat -Sisteme Climatizare-Daikin-Mitsubishi
Published by iceberg în Intrebari aer conditionat · 14 Octombrie 2019
Tags: aerconditionatr32aerconditionatr410aparateaerconditionat
Agent frigorific R32 sau agent frigorific R410A
Agentul frigorific este o substanță utilizată în instalațiile frigorifice (frigidere, aparate de aer condiționat etc.) dar și de încălzire (pompe de căldură). De la descoperirea primului tip de agent frigorific, în anii 1800, și până în zilele noastre, specialiștii în domeniu au căutat variantele cele mai bune pentru creare unui agent frigorifc care să însumeze pe cât posibil mai multe caracteristici:
– consum energetic redus
– să nu polueze
– să fie nontoxic
– să nu se inflameze etc.
Cum funcționează mai exact agentul frigorific?
În cazul aparaturilor folosite pentru răcire, agentul frigorific extrage aerul rece dintr-o încăpere, modificându-se din starea gazoasă inițială, în stare lichidă. Compresorul, la rândul său, comprimă agentul frigorific pentru a-i coborî temperatura, iar condensatorul lasă agentul frigorifc acum aflat în stare lichidă să elimine răceala în sistem, pentru a redeveni în stare gazoasă. Iar procedeul se tot repetă ca într-o buclă.
În cazul agetului frigorific folosit pentru sistemele de încălzire, procedeul are loc invers – din stare lichidă se face trecerea agentului la stare gazoasă, ia rprin încălzire redevine lichid și așa mai departe.
Diferențele dintre agentul frigorific R32 și R410A
După cum spuneam, de-a lungul timpului, specialiștii au încercat să creeze un agent frigorific cât mai bun. Cum una dintre preocupările zilele noastre este grija pentru mediu, prin eliminarea agenților polunați și consumul cât mai redus de energie, iată că a fost nevoie ca și agenții frigorifici să se adapteze noilor tendințe.
Agentul R410A a înlocuit agentul de răcire R22, fiind mai blând cu mediul și mai eficient decât acesta din urmă. Dar cum tehnologia se află într-o continuă mișcare, calitățile lui R410A au fost depășite de un agent frigorific mai nou: R32 care oferă o eficiență mai bună, are un grad de poluare redus cu apropae 70% față de R410A și poate fi și este reciclabil.
Practic, R32 este folosit acum pentru aparatura care se încadrează în categoria ECO și chiar dacă costurile înițiale ale unor astfel de aparate sunt ușor mai ridicate decât cele care folosesc, de acum clasicul, R410A, costurile se amortizează în timp, mulțumită gradului mai mare de eficiență, a consumului de energie redus.
Ce aparate cu agent frigorific R32 găsiți la noi?
Pentru a veni în sprijinul celor care își doresc o casă eco și au grijă la consumul aparatelor de climatizare pe care le folosesc, noi  propunem gama Mitsubishi Electric si Gree .Nu sunt comentarii
Sc Iceberg Srl -Solutii profesionale climatizare ,aer conditionat ,HVAC in Sibiu.Servicii de vanzare aer conditionat,montaj aer conditionat,service aer conditionat ,intretinere si revizie aer conditionat,service si reparatii aer conditionat,verificare si incarcare freon aer conditionat.
CONTACT
SC ICEBERG SRL
str.Calea Dumbravii Nr 135 Sibiu,ROMANIA
Mobil      0741 47 93 32Înapoi la cuprins